Plainscapes


Evenementgegevens


DIT CONCERT WORDT VERPLAATST NAAR EEN NOG NADER TE BEPALEN DATUM

In dit voorjaarsconcert van het Overijssels kamerkoor zullen de vogels en hun roep een prominente rol gaan spelen samen met het ontluikende voorjaar.
Van Vasks zingen we het werk Plainscapes voor koor, viool en cello en….. vogels…
Verder zullen in het programma aardig wat vogels de revue passeren, uiteraard de Nachtegaal: bij Finzi, een wel zeer bijzondere en liederlijke beschrijving van de natuur waarin de nachtegaal zich thuis voelt met haar stem van verlangen en verborgen geheimen.  
De nachtegaal horen we ook in het koor uit de opera “Solomon” van Händel. Koning Solomon trekt zich terug met zijn bruid in de slaapvertrekken, de nachtegalen (de snelle opeenvolgende tertsen in de orgelbegeleiding) zullen de twee in slaap sussen.
De lente wordt bezongen in “Revecy venir du printans” Daar is de plonzende eend en de kraanvogel hoog in de lucht.
De zangvogel in het kooitje bij ‘Daintie Fine bird’ die toch zijn lied blijft zingen en haast jaloezie opwekt bij de andere bewoner ,en mededienaar, van de vrouw des huizes.
De statige, majestueuze zwaan hier als metafoor voor een geliefde, zo beeldend getoonzet door Paul Hindemith, Je ziet hem geruisloos voorbij drijven..ongrijpbaar als de liefde.
En dan de kraai , misschien niet direct bewonderd om zijn fraaie geluid dan wel om zijn verborgen kwaliteiten.

Bij dit concert zijn we heel blij te kunnen samenwerken met:
Hrair Ter-Sargsyan – viool
Esther de Boer – cello 
Toon Hagen – orgel

Eugène van Boheemen

Kaarten zijn in de voorverkoop voor € 15,– verkrijgbaar via de website en aan de kerk voor € 17,50. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis.
Kies vanuit het Menu Agenda|Kaartverkoop om kaarten te bestellen.

Ingang receptie:
Assendorperstraat 29
8012 DE ZWOLLE

Openbaar vervoer

Het Dominicanenklooster is vanaf het NS-station bereikbaar met stadsbus 3 , halte Klaasboerstraat (4 minuten). Ga noordwestelijk op Assendorperstraat richting Enkstraat (1 minuut lopen).

Looproute vanaf Zwolle CS

Recht tegenover het station loopt u naar de Stationsweg. Aan het eind daarvan slaat u rechtsaf, de Burgemeester van Roijensingel op. U volgt deze weg, die na zo’n 300 meter Groot Wezenland gaat heten. Bij de Dominicanenkerk loopt u rechtdoor de Assendorperstraat in. Het Dominicanenklooster bevindt zich direct aan uw linkerhand