May the rains come (3)


Evenementgegevens


In 2019 bestaat het OKK 60 jaar! Dit jubileum vormt de aanleiding voor een bijzonder programma, waarin wij ondermeer de Nederlandse première brengen van het werk The National Anthems (2014) van de Amerikaanse componist David Lang (1957).

Dirigent Eugène van Boheemen zegt over het programma:
Componisten, schrijvers, kunstenaars en theatermakers worden de geschiedenis door geïnspireerd door thematiek waarin oorlog en meer menselijke tragiek een rol spelen. Zo hebben zij hun mooiste werken gemaakt. Het leven is onvoorspelbaar, onzeker, en oorlog en tragiek zijn aan de orde van de dag. Daarom is het voor mij, in een tijd waarin ook weer niet mis te verstane dingen geroepen worden en plaatsvinden, belangrijk om hierbij ook nu stil te staan en dit muzikaal vorm te geven.

Het concert wordt drie keer uitgevoerd: op 21 juni om 19:30 uur *) en op 22 juni om 17:00 uur en 20:00 uur.
Deze concerten vinden plaats in de studio van Ronald A. Westerhuis, Willemsvaart 21A in Zwolle. Westerhuis is als beeldend kunstenaar onder meer bekend van zijn monument voor de slachtoffers van de ramp met de MH17 en van een recente grote tentoonstelling in Museum De Fundatie in Zwolle.
De muziek en zijn beelden zullen op deze plek een spannende samenwerking aangaan. De afbeelding op de flyer is een detail van zijn kunstwerk Silver Diamond.

In het programma zullen we onder meer samenwerken met strijkkwartet Amarens: Maaike Gerritsen (viool), Marjan Waringa (viool), Marjan Valk (altviool) en Esther de Boer (cello). Ook pianiste Philine Coops, slagwerker Robert Bullinga, bariton Daniël Vecht en sopraan Joalien van den Houten verlenen hun medewerking.
De regie is in handen van Heleen Koele en Rata Kloppenburg met regie-assistent Ingrid ten Koppel.

Centraal staat The National Anthems van de David Lang. Daarnaast is er muziek van Olafur Arnalds, Patrick Hawes, Vaclovas Augustinas, Jacques Brel, Gioachino Rossini, Franz Schubert, Ludwig van Beethoven, Morton Lauridsen, Kevin Memley, Randy Newman en Graig Hella Johnson.

Vormgeving affiche en flyer: Annemarie Zijl.

*) LET OP: Het aanvangstijdstip op 21 juni is door omstandigheden gewijzigd naar 19:30 uur! Deze avond is UITVERKOCHT!