Koorfestival MacMillan

Op zaterdag 12 november 2016 is er vanwege het 800 jarig bestaan van de orde der Dominicanen in de Dominicanenkerk te Zwolle een bijzonder festival. Hierin staat de Schotse componist en lekendominicaan James MacMillan centraal. Het OKK is te horen in twee werken van deze componist: overdag in een masterclass en ’s avonds tijdens het afsluitende concert.


Evenementgegevens


Op zaterdag 12 november 2016 is er vanwege het 800-jarig bestaan van de orde der Dominicanen in de Dominicanenkerk te Zwolle een bijzonder festival. Hierin staat de Schotse componist en lekendominicaan James MacMillan centraal.

James MacMillan is in het Verenigd Koninkrijk een belangrijk hedendaags en veel gevraagd componist. Ook het Radio Philharmoisch Orkest, het Nederlands Kamerkoor en Nederlands Kamerorkest hebben grote werken van hem uitgevoerd, zoals de LukasPassie en The Seven Last Words from the Cross of Christ.

Zes kamerkoren, waaronder het OKK, zijn gevraagd om twee werken van James MacMillan in te studeren. Voor het OKK zijn dit de werken ‘Tota pulchra est’ en ‘Ave Maris Stella’.
Overdag krijgen vijf van deze kamerkoren een masterclassrepetitie van de componist, die speciaal voor deze gelegenheid naar Zwolle komt. De masterclassrepetities zijn een mooie gelegenheid voor musici en dirigenten om de muziek van James MacMillan nader te leren kennen en om de componist met de koren aan het werk te zien.

’s Avonds verzorgen de koren het concert met als slot een muziekstuk dat MacMillan speciaal voor het 800 jarig bestaan van de Dominicaner Orde heeft gecomponeerd. Dit werk is begin mei in de Westminster Cathedral in première gegaan.

De toegangprijs voor het concert is € 15. Voor jongeren tot en met 18 jaar zijn er gratis kaartjes verkrijgbaar. Een passe-partout voor het bijwonen van de masterclassrepetities en het concert kost € 20.

Masterclass-repetities vinden doorlopend plaats tussen 9.30- 15.00 uur. Het afsluitende concert begint om 20.00 uur.
Alle informatie en de mogelijkheid om kaarten te bestellen http://www.kloosterzwolle.nl/800jaar