Kerstconcert 21 december 2014

Evenementgegevens

Kerstconcert in de Brugkerk in Balkbrug op uitnodiging van Stichting Kamermuziek Oud Avereest, met op het programma werken van Howard Helvey (1968), Andrew Smith (1970), Olla Gjeillo (1978), Eric Whitacre (1970) en A.V. Diestro (1963), allemaal jonge componisten van nieuw Engelstalig repertoire. Ook zal er muziek klinken van Arvo Pärt (1935) en William Hawley (1950). Enkele werken zullen worden begeleid door Paula Hopster, piano en Esther de Boer, cello.
Het overkoepelend thema van het concert is het geheim en de symboliek van het licht, uitgedragen door de geboorte van een weerloos kind, op unieke wijze getoonzet door jonge veelbelovende componisten van de laatste 4 decennia. Het concert draagt om deze reden de titel ‘Lux Beatissima’.

Voor dit concert is reserveren niet nodig en zijn vooraf geen kaarten te bestellen.