Adventsconcert Rondom Maria (2)

Een samenwerkingsconcert van drie Zwolse kamerkoren, waarin een nieuwe compositie voor koor en orgel van Toon Hagen centraal staat.


Evenementgegevens


Een concert dat is ontstaan uit een unieke samenwerking van drie Zwolse kamerkoren.  Samen met het Zwols Vocaal Ensemble en Musica Vocalis brengen we een programma met koorwerken uit verschillende stijlperioden. Centraal staat de nieuwe compositie van de Zwolse kerkmusicus en componist Toon Hagen, getiteld ‘Alma Redemptoris Mater’, dat vanavond voor de tweede keer wordt uitgevoerd. Hij zal de koren tijdens dit concert zelf op het orgel begeleiden.
Hoofdpersoon in de gekozen werken is Maria, die symbool staat voor de universele moeder,  inclusief en voor iedereen, over de wereld bezongen en vereerd, eeuw na eeuw.

Gezamenlijk zingen de koren werken van Jean Mouton, Felix Mendelssohn Bartholdy en Arvo Pärt. Daarnaast zingt elk koor afzonderlijk composities van Hugo Distler, Francis Poulenc, Henryk Mikolaj Gorecki, James MacMillan, Hendrik Andriessen en Martien Hovestad. Als orgelsolo klinkt een werk van Flor Peeters.

Entreeprijzen:
€ 15,00 in de voorverkoop 
€ 17,50 aan de kerk
€ 10,00 voor houders CJP- en studentenpas
Gratis voor jongeren tot 18 jaar